Otvaranje četvrtog FESTIVALA KINESKE KULTURE, u petak 15. juna 2018. sa početkom u 17 časova, u Kući kralja Petra Prvog, ulica VASE PELAGIĆA BR 40, Senjak održaće se svečano otvaranje ove kulturne manifestacije. Ove godine organizator i pokrovitelj, sa svojim saradnicima su želeli da prikažu Savremenu modernu NR Kinu, inspirisani komentarom prijatelja koji je posle svoje prve posete NR Kini rekao „Evropa i Amerika žive u 21 veku, Kina je u 23 veku, a ja sam tamo imao kratak boravak u filmu naučne fantastike“.

Posetioci će imati priliku da svakodnevno posete izložbu „Novi put svile“ koja prikazuje sve aspekte napretka i razvoja NR Kine, propraćenu Maratonom savremene kineske kinematografije i predavanjima.

NR Kina iako je dostigla nezamislive razmere modernizacije i razvoja, danas, bez presedana kultiviše svoju tradiciju u svim aspektima svakodnevnog života o čemu će posetioci moći da svedoče kroz izložbenu postavku „„Kinesko slikanje pejizaža, cveća i ptica“, predavanje o Kineskoj tradicionalnoj medicini i dećiju radionicu koja će prikazati 2000 godina staru metodu računanja na abakusu koja postaje popularna i u našoj zemlji i istu će prikazati naša dečica.

Posebno nam je zadovoljstvo, da pažnju ove godine posvetimo specijalnoj administrativnoj regiji Makao kako bi smo dodatno približili našim građanima diverzitet kineske kulture. Jedna od zanimljivosti ove regije jeste da je gastronomija Makao pod zaštitom UNESCO-a.

Ulaz na sve programe je slobodan. Organizator zadržava pravo izmene i dopune programa.
 
Organizator: Udruženje za međunarodnu saradnju i slogu među narodima PRO CONCORDATIA POPULORUM

Pokrovitelj: Ambasada Narodne Republike Kine
 
U saradnji sa: GO Savski venac, Kuća kralja Petra Prvog, Institut Konfučije Univerziteta u Novom Sadu, Kinesko-srpsko udruženje za kulturnu razmenu i Megatrend univerzitet.
 
PROGRAM OTVARANJA FESTIVALA:
 
17:00 - Dolazak gostiju Festivala
 
17:30 - Govori otvaranja Festivala:
 
Obraćanja: Predstavnik GO Savski venac – Strahinja Kukić, član veća , Predstavnik Ambasade NR Kine, Predsednik Udruženja “Pro Concordatia Populorum” – Nebojša Graorac, Predstavnik Kinesko srpskog udruženja za kulturnu razmenu – Shen Hong, Predstavnik Instituta Konfučije Univerziteta u Novom Sadu
 
17:45 - Otvaranje izložbe: “Novi put svile”, Ambasada NR Kine
 
Otvaranje izložbe: „Kinesko slikanje pejizaža, cveća i ptica“, Institut Konfučije iz Novog Sada
 
18:00 - „Ceremonija čaja“, Institut Konfučije iz Novog Sada
                       
Tai Či preformans „Večne borilačke veštine“, Tiger Klub iz Novog Sada
 
Ples „Marš vatrometa“, predavači Instituta Konfučije iz Novog Sada
 
Pesma uz gitaru „Prijatelj“, Milan Knežević iz Instituta Konfučije iz Novog Sada + Kineska kaligrafija – ispisivanje imena prisutnih
 

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..