Regionalni umetnički festival edukativnog karaktera ,,Nakultiviši se!’’ održaće se po treći put u Beogradu, 26. i 27. maja u Dorćol Platz-u, pod sloganom ,,Sastavi se!’’. Tokom trajanja festivala, mladi i studenti iz regiona imaće prilike da učestvuju na predavanjima i masterklasovima najpriznatijih regionalnih predstavnika iz sveta kulture i umetnosti. Ove godine, program festivala obogaćen je masterklasovima iz oblasti filmske režije, dramaturgije, produkcije i glume. Ideja festivala je da se mladi i studenti, koji su učesnici festivala, podstaknu na saradnju, dobiju praktične sugestije koje bi im bile korisne u daljoj karijeri, kao i da se otkriju i predstave različiti pristupi edukaciji mladih iz polja kulture i umetnosti.

Svoja iskustva i savete sa učesnicima će podeliti glumci Svetozar Cvetković, Marko Mandić, reditelji Elmir Jukić, Darko Lungulov, producentkinje Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, dramaturg Dimitrije Kokanov, i mnogi drugi. Film kao odbrana od sveta koji se raspada, dramaturgija u procesu, umetnost kao izazov za misli, samo su neke od tema ovogodišnjeg festivala.

Za nulti dan festivala, petak 25. maj, planirano je poetsko veče jednog od trenutno najpriznatijih regionalnih pesnika svoje generacije, Marka Tomaša, nakon čega sledi žurka otvaranja festivala u Telma baru (Mišarska 7). Pored predavanja i masterklasova koji čine glavni program, prateći program festivala rezervisan je za izložbu studenata primenjenih i likovnih umetnosti i projekcije studentskih filmova.
Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, sa idejom da preraste u tradicionalnu manifestaciju, koja podstiče umrežavanje mladih regionalnih stvaraoca u oblasti kulture i umetnosti, i podržava mlade, umetnički i kreativno nadarene sa mogućnostima za velika dela.

Svi programi festivala su besplatni, ali je za učešće na masterklasovima obavezno popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu udruženja Kulturocilin.
 
PROGRAM // NAKULTIVIŠI SE! Vol.3

25. maj

21.00 - Poetsko veče Marka Tomaša, Telma (Mišarska 7)
23.00 - Žurka otvaranja festivala, Telma (Mišarska 7)
 
26. maj
 
12.30 - Otvaranje festivala, Dorćol Platz
 
13.00 - Predavač: Elmir Jukić, reditelj
Predavanje: Film kao odbrana od sveta koji se raspada
Moderator: Goran Jevtić, glumac
 
16.00 - Masterklas režije: Darko Lungulov, reditelj i scenarista
Masterklas produkcije: Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, filmske producentkinje
Masterklas dramaturgije u procesu: Dimitrije Kokanov, dramaturg
 
20.00 - To feel or not to feel, performans
Autori projekta: Dimitrije Kokanov, Marko Grabež, Maja Kalafatić
 
27. maj // 13.00

Predavači: Marko Mandić i Svetozar Cvetković, glumci
Predavanje: Umetnost: izazov za misli
Moderator: Goran Jevtić, glumac
 
16.00 - Masterklas režije: Darko Lungulov, reditelj i scenarista
Masterklas produkcije: Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, filmske producentkinje
Masterklas dramaturgije u procesu: Dimitrije Kokanov, dramaturg
 
21.00 - Žurka zatvaranja festivala, DJ Jelena Gavrilović, Dorćol Platz
 
Prateći program:
 
26. i 27. maj - izložbe studenata likovnih i primenjenih umetnosti, Dorćol Platz

27. maj, 19.00 - projekcije kratkih filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti, ZOOM Art Café and Photo Studio (Dobračina 76)

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..