Zavod za proučavanje kulturnog razvitka osnovan je pre tačno pola veka - 20. aprila 1967. godine i to posebnim Zakonom o Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka. Kao jedinstvena ustanova u oblasti kulture, Zavod se već punih 50 godina bavi naučnim, razvojnim i primenjenim istraživanjima, izradom studija i analiza u oblasti sociologije kulture i kulturne politike, prikupljajući informacije i dokumentaciju o kulturi, umetnosti i medijima u zemlji i inostranstvu.  OBELEŽAVANJE JUBILEJA 50 GODINA POSTOJANJA (1967-2017) u četvrtak, 20. aprila u 12 sati u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4, Beograd).

Učestvuju:

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja Republike Srbije
Marina Lukić Cvetić, v.d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka
Siniša Stefanović, istoričar iz Zavoda za proučavanje kulurnog razvitka
dr Slobodan Mrđa, koordinator Istraživačkog odeljenja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka

Program će voditi glumica Snežana Nenadović, a u muzičkom delu programa učestvuju Zorana Iđuški (dramski sopran), Branislav Božić (gitara), Milan Milićević (harmonika).

Povodom obeležavanje pola veka od osnivanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kao jedinstvene institucije kulture u Srbiji i regionu, osvrnućemo se posebno na istorijat ustanove, ali i na naučno-istraživački rad u kulturi, na ulogu Zavoda u razvoju kontinuiranih istraživanja kulturnih praksi građana Srbije, kao i na razvoj baza podataka u kulturi.

Za dane jubileja, u Galeriji će biti otvorena izložba najreprezentativnijih dela iz zbirke slika Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. To su slike koje su umetnici ostavljali u znak zahvalnosti za priređenu izložbu u Galeriji Zavoda. Takođe, neke slike su dobijene i putem otkupa, najčešće modernih slikara starije generacije.
 

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..