Zahvaljujući Beogradskom irskom festivalu, glavni grad Srbije pridružiće se 17. marta globalnoj proslavi najpoznatijeg irskog praznika – Dana Svetog Patrika. Proslava kreće već od prepodneva kada će se od 11h u baru Smokvica (Molerova 33) u slavljeničkoj atmosferi služiti irski doručak uz obavezan “dres kod” - zelenu garderobu. U 13.30h kreće biciklistička tura "Keep it real, & Green" obalama Dunava, kroz Novi Beograd i Zemun uz stručno vođenje o istorji, arhitekturu i ostalim zanimljivim informacijama.

Tura kreće u 13.30h od iBike Belgrade (Braće Krsmanović 5), a završava se na istom mestu u 16.30h. Svoje mesto možete rezervisati (i informisati se o ceni) preko emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Od 19 časova nas očekuje Trad Session u Monk's baru na Vračaru. Uživajte uz tradicionalnu irsku muziku iz okruga Kilkenny uz nadaleko poznata irska piva i viskije. Dejv Donahju (Bodhran, gitara, usna harmonika) i Triš Haton (violina) atmosferom će vas odvesti do Irske, svirajući tradicionalnu i savremenu irsku muziku, u akustičnom stilu. Dejv i Triš koji već godinama imaju svirke i gostovanja po pabovima po celoj Irskoj a i šire, a u glavni grad Srbije donose staru veštinu seisiun (večeri muzike) i raskošan duh irske muzičke tradiicije.

Nešto slično ovom možete očekivati i u Monk's baru - ovde

Probudite Irca u sebi!

Nakon sumraka, pa dok ne svane, u Beogradu će nekoliko gradskih lokacija biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom (Most na Adi, Palata Albanija, hotel Park, Ambasada Kanade, hotel Moskva)!

Pridružite se foto takmičenju, šaljite fotografije zeleno osvetljenih građevina na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Glavna nagrada - GoPro kamera – u saradnji sa firmom Comtrade. Članovi žirija su iz magazina Refoto i firme Nikon. Proglašenje pobednika biće 22. marta putem socijalnih mreža! Više informacija možete pronaći na FB eventu - ovde

Podsećamo vas da će irski kantautor Dilan Taj održati koncert 18. marta u Kulturnom centru Rex (20.30) u okviru 5. Beogradskog irskog festivala (6-22. mart), dok će dan kasnije predstaviti u bioskopu Tuckwood Cineplex (16h) jedinstveni audio-vizuelni događaj preslušavanja albuma “Wabi-Sabi Soul” uz 5.1 surround zvučni sistem i 3D projekcije.

Takođe, u toku je Irska filmska nedjelja koja će predstaviti atraktivan izbor igranih i dokumentarnih filmova čiji je fokus – muzika, kao i izložba „Dark Lies The Island” renomiranog irskog fotografa Conora Fergusona u KC Rex.

Više informacija o fefstivalu možete pronaći na sajtu www.irishfest.rs i FB strani

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Carlsberg, Jameson, Turistička organizacija Beograda, Bitef teatar i Beogradska sekcija CID-UNESCO, Jugoslovenska Kinoteka, KC Rex, KC Grad, Smokvica i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.  

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..