Danas je u press centru KOMBANK Arene, održana konferencija za medije povodom organizacije Svetskog turnira Kaunter Strajk (Counter-Strike):Global Offensive (CS:GO) pod nazivom TWC 2016. Na konferenciji je govorio Marko Milošević osnivač kompanije E-FRAG koja je i organizator događaja. Marko je govoreći o detaljima samog turnira rekao da je u kvalifikacijama ovogodišnjeg prvenstva učestvovalo više od stotinu nacionalnih timova iz celog sveta i da najboljih osam dolaze u Beograd na veliko finale i to iz zemalja kao što su: Tunis, Singapur, Švedska, Danska, Argentina, Francuska. Oni će se boriti za nagradu od 100 000 dolara koliko iznosi nagradni fond ove godine.

  “Baveći se sportom ceo život amaterski i profesionalno želeli smo da nacionalni ponos koji postoji među sportistima prenesemo i na eSport pa smo tako došli na ideju da organizujemo prvo Evropsko prvenstvo, a zatim i Svetsko prvenstvo u Beogradu” rekao je. Marko je istakao da će predstojećeg vikenda Beograd biti prestonica globalnog e-Sporta i da je ovo izuzetno bitan događaj za našu zemlju.
 
“Zvanični računar turnira biće OMEN X by HP Desktop . Ulaz je besplatan za sve koji žele da prisustvuju ovom velikom događaju, s tim što prvobitno moraju da rezervišu svoje karte na internet adresi http://twc.e-frag.net/tickets/ i pokupe ih svaki dan na 5 lokacija u Beogradu ili na dan turnira ispred KOMBANK arene. VIP karte su u prodaji preko Event tima. Svaki kupac VIP karte dobija na poklon prošlogodišnji dres jedne od reprezentacija. Zadovoljni smo prodajom s obzirom da je ostalo svega još nekoliko neprodatih karata”  istakao je Marko.
 
Iako je Marko 2011. sa grupom prijatelja došao na ideju da osnuje internet stranicu posvećenu ljubiteljima igrice Kaunter Strajk ubrzo se pojavila potreba za organizacijom manjih lokalnih turnira, a nakon toga i regionalnih takmičenja. Svojim profesionalizmom, a pre svega predanošću i strašću prema eSportu Marko i njegov tim saradnika postaju prepoznatljivi širom sveta te organizuju prvo veliko međunarodno takmičenje u Beogradu 2013. godine, ESEC Evropsko prvenstvo.  E-FRAG danas ne samo da organizuje drugo zaredom Svetsko prvenstvo u Kaunter Strajku već poseduje i jedini specijalizovani eSport studio u jugoistočnoj evropi.
 
Novinarima se obratio i srpski, međunarodno poznati igrač i trener Aleksandar KASSAD Trifunović koji je svoju igračku karijeru započeo 2008. godina a ubrzo zatim i trenersku karijeru 2013. godine od kada razvija uspešnu međunarodnu karijeru predvodeći najbolji indiski tim, zatim nemačku ekipu Mousesports i reprezentaciju Srbije kao selektor na evropskim prvenstvima 2013. i 2014. godine i svetskom prvenstvu 2015. godine. On je govoreći o svojoj e-Sport karijeri rekao da kao trener radi 5 dana u nedelji po 10 sati dnevno, da ovaj posao zahteva ozbiljno odricanje ali da sa druge strane predstavlja pravo zadovoljstvo i da može dobro da se živi radeći samo u e-Sport industriji.
 
Za kraj sa predstavnicima razgovarao je Libijac Mohamed AVAILER Zardab suvlasnik kompanije E-FRAG, organizator i korganizator nekih od najvećih događaja u industriji eSporta a pre svega strastveni komentator Kounter Strajk turnira.
 
 “Iako studiram medicinu počeo sam da se bavim igricama iz hobija, a zatim pomislio kako postoji manjak komentatora Kaunter strajk turnira i kako bi to bilo nešto što bih voleo da radim. Ubrzo nakon toga pojavio se oglas upravo iz srpske kompanije E-FRAG da traže komentatora za prvenstvo i tada sam pomislio kako bih tu mogao da počnem, kako bih tu mogao da se angažujem. Kako je čitava priča rasla video sam priliku da se angažujem i na drugim poljima u okviru E-FRAG kompanije i ubrzo postao partner”  rekao je Mohamed.
 
On je istakako da je njihov cilj da omasove e-Sport ne samo u Srbiji već i globalno te da organizovanjem upravo ovakvih međunarodnih turnira pozicioniraju Srbiju na globalnoj mapi e-Sporta. Rekao je da će svetsko finale predstojećeg vikenda u Beogradu imati prilike da gledaju ne samo posetioci KOMBANK Arene već i milioni gledalaca širom sveta preko AZUBU internet platforme koja je glavni partner ovogodišnjeg turnira.
 
“Prošle godine registrovano je preko sedam miliona aktivnih gledalaca širom Sveta i nadamo se da ćemo ove godine premašiti prošlogodišnju cifru s obzirom da ove godine imamo čak nekoliko prenosa sa angažovanim lokalnim komentatorima u zemljama kao što su Rusija, Francuska i dr.”
 
Drugu godinu zaredom Beograd će ugostiti osam nacionalnih timova najboljih svetskih igrača prve i najpopularnije online akcione igrice na svetu i to iz Evrope, Južne i Severne Amerike, Azije, Afrike i Okeanije koji će braniti boje svojih zemalja na finalnom takmičenju u KOMBANK Areni 8. i 9. Oktobra od 10 sati. Sve posetioce KOMBANK Arene očekuje i niz pratećih sadržaja koje je pripremio organizator ali i sponzori događaja kao što su Guarana, Crater studio, Rapsodi trevel i dr. 
 
Kaunter Strajk (Counter Strike) je prva online akciona igrica na svetu, koja je razvila elektronski sport (eSport) u industriju koja se trenutno najbrže razvija. Nakon 16 godina postojanja, Kaunter Strajk je i dalje igrica broj jedan, u svojoj kategoriji, sa preko 6 miliona registrovanih korisnika širom sveta. Igrica se sastoji od dva tima, terorista i antiterorista, uvek su na prostorno ograničenom  terenu i u ograničenom vremenskom intervalu.
 

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..