Konkurs za upis nove generacije „Studija budućnosti“, programa kroz koji je do sada prošlo 28 generacija, otvoren je za studente svih univerziteta u Beogradu. Reč je o jednogodišnjem programu neformalnog obrazovanja koji organizuje Beogradska otvorena škola, sa ciljem da mladima pomogne u razvoju karijere, osnaži ih novim znanjima i omogući im pristup praksama. Program „Studije budućnosti“ predstavlja priliku za radoznale, ambiciozne i svestrane studente, a temelji se na multidisciplinarnim modulima znanja i veština, programu mentorstva Alumni2Students, programu stažiranja i izradi završnog projekta.

To znači da svaki student dobija svog mentora koji će mu pružiti podršku u karijernom i ličnom razvoju i biti prva veza sa poslovnom zajednicom, zatim šansu da stekne prvo radno iskustvo u nekoj od partnerskih organizacija i institucija iz civilnog, poslovnog, akademskog i javnog sektora.

Takođe, kroz izradu završnog projekta, studenti stiču prve reference objavljivanjem studije slučaja, akademskog rada ili predloga praktične politike.
 
Kroz ove aktivnosti, mladi prolaze sa 25 kolega sa različitih fakulteta, stiču vredna poznanstva, razvijaju kritičko mišljenje i imaju priliku da putuju i učestvuju u panel diskusijama, predavanjima, radionicama i neformalnim druženjima.
 
Alumnisti prethodnih generacija danas čine jedinstvenu Alumni mrežu, koja broji gotovo 1.300 uspešnih pojedinaca koji se nalaze na različitim profesionalnim pozicijama u Srbiji i inostranstvu. Jedna od njih je i Jelena Šribar, direktorka ljudskih resursa Mercator-S d.o.o, i alumnistikinja desete generacije, koja smatra da su „Studije budućnosti“ nezaboravno iskustvo, i mesto gde je moguće upoznati talentovane i otvorene ljude.
 
„Imala sam sreću da u BOŠ-u ne budem samo student, već da mi to bude i prvo formalno zaposlenje i stavka koju sa ponosom izdvajam u svoj biografiji. Studije budućnosti donose mnogo lepih predavanja iz različitih oblasti, nova poznanstva sa izuzetno ambicioznim ljudima, mogućnost prve prakse i zaposlenja u oblastima koje vas zanimaju, kao i mnoštvo vannastavnih aktivnosti, koje vas čine svestranijom osobom koja može da stvara bolje društvo“, navodi Jelena Šribar.
 
Ovogodišnji program nosi naziv „Otključaj budućnost“ i namenjen je studentima koji će u oktobru 2021. biti četvrta godina osnovnih studija, apsolventi ili studenti master studija, starosti do 27 godina, prirodnih, tehničko-tehnoloških i društveno-humanističkih fakulteta, svih univerziteta u Beogradu.
 
Konkurs je otvoren do četvrtka, 15. jula do 23:59h, a detalji o prijavi, kao i druge važne informacije o programu dostupni su OVDE.

<<  Novembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..