Međunarodni beogradski sajam knjiga, čije održavanje je planirano za 25. oktobar – 1. novembar 2020. odlaže se, ukoliko epidemiološke prilike budu dozvolile, za sredinu decembra ove godine. Kako se nadležni Republički krizni štab do ovog trenutka nije izjasnio u prilog održavanju Sajma knjiga, ni o ponuđenim organizacionim modalitetima i bezbednosnim garancijama koje je Beogradski sajam ponudio, procenjeno je da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano izvršiti pripreme za tu manifestaciju.

Beogradski sajam će i dalje pratiti preporuke i epidemiološke procene Kriznog štaba i u dogovoru sa izdavačima, izlagačima i drugim učesnicima Sajma knjiga doneti odluku koja će biti u najboljem interesu manifestacije.

O svemu navedenom Beogradski sajam će blagovremeno obaveštavati javnost.

Želeći da koliko-toliko nadomeste ovogodišnji izostanak tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji je u poslednjoj nedelji oktobra privlačio desetine hiljada čitalaca, izdavači i knjižari ponudili su na stotine novih i starih naslova uz velike popuste koji se mogu nabaviti i preko njihovih sajtova.

"Laguna" u svim svoji knjižarama organizuje "Delfi sajam knjiga" koji će trajati do 1. novembra. Osim ove kuće, na njihovom sajmu će moći da se nabave i knjige još 89 izdavača, među kojima su "Agora", "Čarobna knjiga", "Dereta", "Globosino", "Prometej", "Službeni glasnik", "Arhipelag", "Štrik", "Kreativni centar", "Tanesi", "Štampar Makarije", "Vukotić medija", "Vulkan"...

19.10. počinje "Vulkanov sajam knjiga", koji će trajati do 24. otobra u svih 28 njihovih knjižara u Srbiji.

Pod naslovom "Knjigom protiv korone" izdavačka kuća "Službeni glasnik" najavljuje svoj sajam na kome će od 20. oktobra do drugog novembra ponuditi 160 novih izdanja.

Izdavačka kuća "Arhipelag" iz Beograda, usled nedostatka Beogradskog sajma knjiga,  je počela specijalnu akciju "Nema Sajma, ima knjiga", koja će trajati do 31. oktobra.

Od ponedeljka 19. oktobra u organizaciji knjižare Beopolis i uz podršku Doma omladine Beograda počinje, sada već tradicionalni Mali sajam knjiga knjižare Beopolis.

MANIFESTACIJA "Knjiga na Trgu" zakazana je za sledeći vikend, 24. i 25. oktobra na Trgu republike, u organizaciji Udruženja profesionalnih izdavača Srbije, u kojem su "Klio", "Geopoetika", "Arhipelag", "Akademska knjiga", "Evoluta"...

MEĐU knjižarama koje organizuju mini-sajmove su i "Alisa u zemlji knjiga" iz Loznice, knjižare biblioteke u Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu i Somboru, kulturni centri u Nišu, Kraljevu i Apatinu, knjižara "Kaligraf" iz Zaječara, knjižara "Reči" iz Čačka, knjižara "Kulturni obrazac" iz Aranđelovca novosadske knjižare "Bulevar Books", "Solaris", "Zenit" i "Mala velika knjiga". Uključile su se i druge beogradske knjižare: "Makart", "Aleksandar Belić", "Akademija", "Livro", "Urban Books", "Zlatno runo" kao i knjižare "Bookastore" i "BIGZ školstva".

<<  Maj 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..