Nesalomivi-2009U četvrtak, 10. Decembra, u 15 časova, otpravnica poslova ambasade SAD Dženifer Braš, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i direktor Doma omladine Milan Lučić će učestvovati na svečanosti u Domu omladine povodom otvaranja Sale Amerikana, koncertne dvorane čiju rekonstrukciju je pomogao američki narod kroz donaciju Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Pored prisustvovanja otkrivanju table i zvaničnom obraćanju otpravnice Braš, gradonačelnika Đilasa i direktora Lučića, gosti će imati priliku da uživaju u delovima mjuzikla Briljantin koje zajedno izvode talentovani učenici Karlovačke gimnazije i poznata izvođačka umetnička grupa American Voices (fotografije u prilogu).

U januaru 2007. godine ambasada SAD je zvanično objavila da je Dom omladine glasanjem putem SMS-a i interneta izabran za dobitnika američke pomoći u vrednosti od milion dolara za potrebe rekonstrukcije. Pristiglo je skoro 70,000 glasova ovim putem koji je omogućio Beograđanima da glasaju za ono što će po njihovom mišljenju značajno uticati na njihove živote u gradu.

U konsultacijama USAID-a sa predstavnicima Doma omladine, određeni su prioriteti vezani za rekonstrukciju koji su obuhvatili rekonstrukciju višenamenske Sale Amerikana: rekonstrukciju scene, šanka, VIP galerije i instalaciju sistema za klimatizaciju i materijala za zvučnu izolaciju. Ostatak sredstava je iskorišćen za rekonstrukciju ulične fasade (ugao Makedonske i Dečanske), letnje terase, glavnog ulaza i prostora ispred glavnog ulaza.

Podrška američkog naroda Domu omladine je konkretna potvrda naše vere u budućnost Srbije i budućnost mladih Srbije.

 

Povodom otvaranja sale Amerikana, u četvrtak 10. decembra od 21h u Domu omladine Beograda nastupiće domaći bend “Nesalomivi”. Koncert je besplatan, ali uz ulaznice, koje će biti podeljene putem medija.

 

 

NESALOMIVI


Onda

Nesalomive je osnovao gitarista i pevač Aleksandar Ðukić (ex “TV Moroni”) septembra 1986. godine. Pored njega prvu postavu su činili basista Bojan Vulin i bubnjar Relja Mirković (ex „Duh Nibor“). Novembra 1986. godine su uradili prvih šest demo snimaka koji su emitovani na lokalnim radio stanicama. Prvi nastup su imali u Velikoj sali Doma omladine u Beogradu decembra 1986. godine kao predgrupa Partibrejkersima.

Relja Mirković je napustio sastav januara 1987. godine i tada su dolaskom novih članova prerasli u kvartet: Aleksandar Ðukić (vokal), Bojan Vulin (gitara), Logan Šušnjić (bas) i Branislav Popović (bubnjevi). U ovoj postavi su radili tokom 1987. i 1988. godine i frekventno su nastupali u praktično svim beogradskim koncertnim prostorima od klubova do većih svirki u Domu omladine i SKC-u.

Na predlog beogradskog Radija B92 1987. godine su snimili kompoziciju „Ja imam ideju“. Sa snimcima drugih novih sastava ona je objavljena na albumu „101 otkucaj u Ritmu Srca“ (ZKP RTV LJ 1988.) koji su zajednički pripremili Radio 101 iz Zagreba i Radio B92. Pesma je dobila značajan airplay u Srbiji, a ostavila je traga i u Hrvatskoj što je potvrdeno na izuzetno uspeloj koncertnoj promociji albuma u zagrebačkom klubu „Kulušić“.

 

 

 

Mjuzikl_Hairspray_16_2

 

 

U jesen 1988. godine su snimili pesmu „95 52 95“ koja je odmah po ulasku na listu „Diskomer“ Radija Studio B dospela na treće mesto. Emitovale su je najvažnije beogradske radio stanice a TV Beograd je snimila spot za emisiju „Hit meseca“ na čijoj listi je „95 52 95“ provela duže vreme.

Početkom 1989. godine Logan Šušnjić je napustio sastav, a zamenio ga je iskusni beogradski basista Predrag Milanović. Na proleće iste godine usledio je poziv za učešće na omladinskom festivalu „Subotica ’89“. Nesalomivi su bili finalisti festivala, a pesma „95 52 95“ je na poziciji „A 1“ objavljena na kompilacijskom albumu „Subotica ’89“ (RU „Veljko Vlahović“ 1989.). To je rezultiralo značajnim emitovanjem pesme u radio programima širom ondašnje Jugoslavije. Odmah posle festivala u Subotici, Nesalomivi su zajedno sa nekim od najvećih Yu sastava tog vremena, nastupali na velikom besplatnom koncertu ispred beogradskog SKC-a pred više od 15.000 ljudi.

Juna 1989. godine Branislav Popović je otišao u vojsku, a na njegovo mesto je stupio bubnjar Vlada Funtek. Ovo je bila poslednja personalna promena u grupi kroz koju je za tri godine rada prošlo sedam muzičara. Uprkos rastućem interesu za grupu, razgovori sa diskografskim kućama nisu doneli rezultate i zvanično su prestali sa radom avgusta 1989. godine.

Sada

U proleće 2008. godine originalni članovi Nesalomivih Aleksandar Ðukić (bas, vokal), Bojan Vulin (gitara) i Branislav Popović (bubnjevi) su rešili da ponovo počnu sa radom. Ðukićeve pesme iz osamdesetih su reaktivirane uz blaga aranžmanska doterivanja a tom materijalu je pridodat i niz novih tema. Povratnički koncert s NESALOMIVI


Zainteresovani za karte je potrebno da pošalju e-mail na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa imenom, prezimenom i brojem telefona. Subject: Nesalomivi

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..