Obaveštava se javnost da, u skladu sa merama donetim od strane nadležnih organa Republike Srbije radi suzbijanja širenja koronavirusa, do daljeg obustavlja održavanje programa u većini kulturnih institucija u Srbiji. Dom omladine Beograda obustavlja održavanje svih programa do daljeg, u skladu sa merama donetim od strane nadležnih organa Srbije radi suzbijanja širenja koronavirusa. Organizatori 21. Međunarodnog festivala gitare u Beogradu saopštili su da će mere predostrožnosti primenjivati od danas.

Druge festivalske večeri u Kombank dvorani sinoć je nastupila grupa ''Ođila“, ali je koncert gitarskog kvarteta 40 Fingers je odložen zbog vanrednog stanja.

Većina muzeja i galerija će biti otvorena za indiviudalne posete.

Centar za kulturnu dekontaminaciju će u narednom periodu prilagoditi planirane programske aktivnosti i javna okupljanja pre svega brizi za učesnike, publiku i tim CZKD-a u sprečavanju širenja koronavirusa, ali i uredbi Vlade Srbije o zabrani javnih okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima u oblasti kulture.

Zvaničnu odluku Vlade Srbije juče je čekala i Beogradska filharmonija, koja je za 12. i 13. mart najavila ekskluzivan program zajedno sa dirigentom Markusom Bošom i superstarom na violončelu Kijanom Soltanijem. BGF je pripremila ''ekstavagantan program'' sa Šumanovim i Betovenovim delima, uključujući i nedovršeno Betovenovo delo “Magbet” uvertiru, rekonstruisanu na osnovu kompjuterskog programa i izvedenu prvi put 2001. u SAD. Koncert u petak trebalo bi tradicionalno da bude posvećen uspomeni na ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na sajtu 17. Beogradskog festivala igre, koji bi trebalo da se održi od 21. marta do 12. aprila juče se objavljeno da je 'zbog koronavirusa moguće otkazivanje i da se očekuju dalja uputstva Vlade Srbije za najavljeno gostovanje Njujorškog gradskog baleta 13. i 14. marta u Novom Sadu i Beogradu.

I Narodno pozorište je posle jučerašnje sednice Vlade Srbije saopštilo da je otkazalo sve predstave na Velikoj sceni i na sceni “Raša Plaović”. Prema nezvaničnim informacijama, u NP su i pre Vučićevog oglašavanja neke osnovne škole otkazale ranije najavljen dolazak na predstave.

Sve predstave sa repertoara na Velikoj i Maloj sceni Madlenijanuma otkazane su do daljeg. Kupljene ulaznice za predstave iz produkcije Opere i teatra Madlenianum možete vratiti na našim biletarnicama koje će vršiti povraćaj novca od 12.03.2020. od 14.00 časova do 23.03.2020. do 20.00 časova.

Premijera predstave “Dabogda te majka rodila” Vedrane Rudan u režiji Tatjane Mandić Rigonat u Ateljeu 212 neće biti održana 13. marta, kako je prvobitno planirano, a ovo pozorište otkazalo je i sve predstave.

Do daljeg neće raditi ni Srpsko narodno pozorište, kao ni Jugoslovenska kinoteka, koja je otkazala sve projekcije filmova u salama u Uzun Mirkovoj 1 i Kosovskoj 11 na neodređen rok. Sve pomenute ustanove nude mogućnost gledaocima da kupljene ulaznice za planirane događaje mogu da vrate na biletarnice.

Poštujući odluku vlade, odložena je do daljeg i premijera filma “Hotel Beograd”, ruska produkcija u kojoj glavnu ulogu igra Miloš Biković. Film će ipak biti na repertoarima bioskopa, koji će projekcije prilagoditi preporukama.

Shodno merama koje su doneli nadležni organi Republike Srbije zbog suzbijanja Korona virusa, Jugoslovensko dramsko pozorište od četvrtka 12. marta 2020. godine otkazuje sve predstave do daljnjeg.

Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji se po tradiciji u Jagodini održava od 20. do 27. marta, odložen je zbog koronavirusa, a novi termin biće utvrđen posle konsultacija sa pozorištima Srbije, izjavio je danas za Tanjug direktor Kulturnog centra u Jagodini Nebojša Petrović.

Zbog novih mera Vlade otkazan je i koncert benda Orthodox Celts, planiran za Dan Svetog Patrika 17. marta. Elektropop duo Nipplepeople odložio je sve datume svoje regionalne ''Softcore“ turneje.

Kontakt 2020 se odlaže.

Zbog odluke vlade Srbije o zabrani javnih skupova u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi, otkazana je velika humanitarna žurka Ples za Aleks, koja je trebala da se održi u subotu 14. marta u Hangaru u Luci Beograd.

Svi programi u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otkazani su do daljeg, saopšteno je iz Uprave SNP-a. Navode da postupaju prema preporuci Vlade Republike Srbije.

<<  Septembar 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Putopisi, Intervjui..