Drugi srpski Red Bull Flugtag održaće se za 10 dana, 30. juna od 15 časova na Adi Ciganliji, i može se reći da će naša prestonica biti privilegovana - biće domaćin jednom od samo osam globalnih događaja u 2019. godini iz Flugtag serije, verovatno najprepoznatljivijeg i najotkačenijeg događaja sa Red Bull pečatom. Sve to biće samo novi nastavak priče koja je počela 1992. godine u Beču, gde se prva letelica otisnula sa platforme – od tada, letenje nikada nije prestalo.

Red Bull Flugtag podigao je svoju čuvenu platformu u preko 150 gradova širom planete, a prethodni događaj je 2013. godine u Beogradu okupio 37 maštovitih ekipa koji su se ohrabrili da polete i u vodu slete pred čak 150.000 ljudi.

Mnogi su im tada zapravo pozavideli, rashladili su se po rekordno vrelom junskom danu 2013. godine, a njihovi poduhvati su sada izazvali još veću konkurenciju - prijave su se utrostručile i po broju i po ludim idejama. Bilo je teško izabrati timove koji će sada sleteti u vodu, a tu će biti ekipe prilično inspirativnih imena - na zvaničnom Red Bull Flugtag sajtu već sada možete izabrati tim za koji navijate – pogledajte njihove skice, članove posade i biografije na redbullflugtag.rs. Vrlo brzo će vam postati jasno da su se mnogi za ovo pripremili sa ozbiljnim planovima da obore svetski rekord, prelete i Adu, pojedini timovi "prete" letom do Surčina!

Šta je njihov zadatak? Moraju da sa duge piste polete u letelicama koje su napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost. Pored kreativnosti, ocenjivaće se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78.64m, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili “Šaptači kokošaka” u Kaliforniji pred 110.000 ljudi.

Šta je vaš zadatak? Da se uz ovakvu pozivnicu zabavite na beogradskom moru uz adrenalinski šou najhrabrijih i najmaštovitijih Flugtag ekipa, a atmosferu će vam dodatno podgrejati voditeljski trio, u sastavu Sara Jo, Ajs Nigrutin i Nikola Đuričko. Ajs i Nikola su pre šest godina uz prepoznatljiv humor slali u vodu ćaknutu ovcu, tetreba, zidarevu ljubav, peglu, leteću ribu, Spartance i ćurane, a sada će Saru i vas uvesti u avanturu najluđih letelica među kojima su i jednorog, opanak, tenk i klavir.

Za više informacija o ovogodišnjem Red Bull Flugtagu i timovima koji će poleteti sa čuvene Red Bull Flugtag piste poseti Red Bull Flugtag sajt ili Facebook Event. Vidimo se na Adi!

SAZNAJTE VIŠE O TOME KAKO RED BULL DAJE KRILA PUTEM www.redbull.rs


 



<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Putopisi, Intervjui..