Večeras u Beogradu, tačno u 22h, počinje novi No Sleep festival, koji će trajati sve do nedelje, 18. novembra do kasnih poslepodnevnih časova. Novi festivalski format u organizaciji EXIT tima, održaće se na čak 12 festivalskih lokacija širom grada, na kojima će nastupiti preko 100 izvođača, među kojima su Fatboy Slim, Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, DJ Tennis, Marcel Fengler, Dax J, I Hate Models, Aleksi Perälä, Francois X, Molly, Olof Dreijer, Randomer, Black Merlin, Agnes Aves, Philip Berg  i brojni drugi. Glavni audiovizuelni spektakl dešava se tri uzastopne noći u Velikom Hangaru u Luci Beograd, a ukupan program dešava bez prekida u satnici i prostire se kroz klubove, prodavnice ploča, konferencijske sale i druge lokacije kao što su Drugstore, 20/44, MARSH.

Open Space, Yugovinyl, Mladost, Gadost, Gajba, Dot, Pržionica D59B, Mint i Tranzit! Na glavnoj festivalskoj lokaciji u Velikom Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39) već je sagrađena masivna bina koja Beogradu donosi audio-vizuelni spektakl na nivou najvećih svetskih elektronskih festivala, a za koju je pored Exita tima zadužena kompanija Sky Music, regionalni lider u produkciji.

Prepoznatljivi simbol Exitove muzičke platforme No Sleep, koju već godinama radi uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, dobro poznata bina u obliku metalne sove, biće glavni hedlajner centralnog programa u Velikom Hangaru, a specijalno za ovu priliku njena krila "oživeće" čak 320 LED panela  raspoređenih kroz ceo prostor! Sve to prati i preko 300 metara specijalnih LED tuba koje prate linije bine, ali i šest kula u prostoru na kojima se nalaze ekrani i brojni rasvetni uređaji kojih u totalu ima čak 270! Bina je široka 40 metara, skoro koliko i cela dvorana i pruža se na obe strane sa krilnim VIP terasama sa još po 40 metara u prostor, a spojene su mostovima iza izvođača, te mini klubom na samoj bini, pa će izvođači sve vreme biti okruženi publikom sa svih strana! Najveći utisak svakako ostaviće četiri specijalna lasera najnovije generacije sa sočivima koja izlaze iz očiju sove, kao i sa njenih krila, uz izuzetno precizno skeniranje kakvo se može videti samo na najvećim svetskim pozornicama.

Ipak, najveći spektakl stiže upravo iz zvučnika jer na No Sleep festival stiže dobro poznata kraljica zvuka 21. veka, Anya! Ova revolucionarna "ADAPTive" serija ozvučenja čuvenog američkog proizvođača EAW (Eastern Acoustic Works), prvi je adaptivan zvučni sistem koji samostalno skenira prostor i potom raspoređuje snagu i frekvencije bez neželjenih kompromisa, sa ukupnom snagom koja će za ovu priliku biti korišćena na trećini svoje snage kako bi se postigla maksimalna definicija i jasnost zvuka. Uz sistem stižu i neverovatni Otto sub-vuferi koji će osigurati da nema mirovanja na densfloru.

Rasprodati kompleti, u prodaji samo pojedinačne ulaznice! Već u prvoj godini održavanja, No Sleep Festival je prevazišao je inicijalna očekivanja, a u Beograd dolaze festivalski ljubitelji iz oko 30 zemalja sveta! Festivalski kompleti ulaznica su rasprodati i u prodaji su danas do 20h samo pojedinačne ulaznice od 1.590 dinara za četvrtak, odnosno petak, te 1.390 dinara za subotu u Velikom Hangaru, kao i od 690 dinara za petak ili subotu u Drugstoru! Ulaznice će biti ostavljene i na blagajnama na ulazu svake od lokacija, po cenama od 2.000 dinara za regularnu, odnosno 3.500 dinara za VIP ulaznicu za Hangar, te 1.000 dinara za ulaznicu u Dragstoru. Ulaznice se prodaju na blagajnama prodajne mreže Gigstix.com širom Srbije i onlajn putem sajta Nosleepfestival.com. Ulaz za žurke u ostalim klubovima, za sve one koji nemaju festivalske narukvice, biće naplaćivan na ulazu, ukoliko kapacitet kluba ne bude bio popunjen. Kompleti ulaznica biće menjani za narukvice koje omogućuju ulaz na sve žurke, a informacije o zameni vaučera za festivalske narukvice, kao i sve ostale korisne informacije nalaze se na ovom linku: https://www.nosleepfestival.com/sr/vodic/.

Uz prvu No Sleep konferenciju nema spavanja ni tokom dana! U petak i subotu, 16. i 17. novembra, za sve posetioce festivala u saradnji sa SAE Institutom pripremljen je specijalni edukativni konferencijski sadržaj u okviru koga će govoriti brojni festivalski izvođači! Među panelistima No Sleep konferencije nalaze se Francois X, DJ Tennis, Dax J i Marcel Fengler, koji će govoriti na panelu The Art Behind the Labels, dok će Olof Dreijer (The Knife) učestovati na panelu How sharp is the edge? Zvezde velike subotnje proslave u Hangaru, Cassius i Molly zajedno sa direktorom kluba, Fabrice Gadeauom, govoriti o ovom legendarnom francuskom klubu povodom 30 godina njegovog postojanja. Pored njih, Gramophonedzie, Ilija Djokovic, Lag, Nevena Jeremić, Sonja Sajzor, Ilija Milošević, Bane Jovančević, Peppe, Viktor Ranković, Ana Veliki, DJ Jock, Vanja Bursać, Bojan Muslin i Vojkan Bećir pokušaće da proniknu u aktuelna dešavanja i probleme domaće clubbing scene. Kao poseban segment pripremljen je i test najnovije DJ opreme u saradnji sa Player.rs dok će Monosaccharide kroz predstavljanje instrumenata koje koriste u svojim nastupima uživo predstaviti proces nastajanja tehno pesme. Kompletan program konferencije nalazi se na sajtu festivala nosleepfestival.com. Konferencija se održava u prostoru Marsh Open Space, u Cetinjskoj 15, u petak 16. novembra od 13h do 17h, i u subotu, 17. novembra od 13h do 18.30h. Ulaz je predviđen za sve posetioce No Sleep Festivala koji pokažu festivalsku kartu ili bilo koju od festivalskih narukvica.


<<  April 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Putopisi, Intervjui..