Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda! Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, ulazi u svoju petu godinu! Nezaobilazno mesto letnjih susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja sa aktivnostima i tokom 2017! Posle ravno 100 koncerata i preko 100 bendova, koje smo do sad predstavili publici, i ove godine nastavljamo vaš i naš omiljeni besplatni „letnji“ program.

Zidić ispred DOB-a petkom i subotom od 20 časova biće i ove godine pretvoren u uzbudljivu scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih i najtalentovanijih muzičkih pojava kod nas. I tako sve dok ne počne rekonstrukcija Platoa Milana Mladenovića najavljena za ovo leto!

Mnoge od grupa koje su svirale na Zidiću, postale su u međuvremenu afirmisane: Ti, Lorna Ving, Ljubičice, Rapid Force, Deca apokalipse... Neka druga, već poznata, muzička imena su se zadovoljstvom odazvala pozivu da učestvuju u našem letnjem programu: Kristali, White Rabbit Band, Kazna za uši, Di Luna Blues Band, Vlada Džet Trio, a imali smo i goste iz regiona!

Vladi Džetu, legendi domaće rok muzike, koji je bio član prvih beogradskih rokenrol grupa koje su od Dom omladine još tokom šezdesetih napravili kultno gradsko mesto, nastup na Zidiću je bio prvi put da svira ispred zgrade DOB-a. Pun utisaka, posle koncerta nam je rekao da ga možemo pozvati kad god želimo za nastup na Zidiću, zbog jedinstvene atmosfere. Tokom godina, ne samo da su muzičari navikli na ovaj novi gradski podijum, nego je i publika izgradila naviku da se tokom leta okuplja petkom i subotom uveče ispred Doma omladine i uživa u sjajnoj muzici najrazličitijih bendova.

Muzičari svih žanrova imaće tako priliku i ove godine da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: onima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima, kojima se nudi jedinstveno muzičko putovanje u moguću budućnost naše muzičke scene. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju stranu. Svi mogu da dokažu koliko Beograd ume da bude drugačiji! Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!

Raspored za jun:

21.6. VIS Nebograd

23.6. Šajzebiterlemon

24.6. Dogs in Kavala

30.6. Mikrokozma

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..