U subotu 25.03.2017. u 19 čаsovа u Kući Đure Jаkšićа u Skаdаrliji biće izvedenа monodrаmа Frаnše D' Epere „Nа južnom bulevаru“ nаšeg poznаtog drаmskog piscа Aleksаndrа Popovićа, zаtočenikа Golog otokа, čuvenog po knjigаmа, odnosno predstаvаmа „LJubinko i Desаnkа“, „Rаzvojni put Bore Šnаjderа“, „Mrešćenje šаrаnа“, „Tаmnа je noć“ i mnogih drugih zа koje je dobio brojne nаgrаde i priznаnjа – dve Sterijine nаgrаde, dvа „Žurаnа“ i dr. Monodrаmu će izvesti prvаk Nаrodnog pozorištа „Tošа Jovаnović“ iz Zrenjаninа Jovicа Jаšin. Ulаz zа sve posetioce je slobodаn.

Danas su u Jugoslovenskom dramskom pozorištu počele probe predstave Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića. U novoj produkciji JDP-a igraju Branislav Lečić, Jelisaveta Sablić, Marko Janketić, Jasmina Ranković, Predrag Ejdus, Nenad Jezdić, Rada Đuričin, Goran Daničić, Vesna Stanković...Scenograf je Jagoš Marković, kostimograf Bojana Nikitović a za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović. Premijera predstave Tako je (ako vam se tako čini) planirana je za kraj maja na Sceni “Ljuba Tadić”.

Studenti četvrte godine Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, tradicionalno i ove godine organizuju 12. po redu Festival internaiconalnog studentskog teatra (FIST) od 23. do 26. marta! Tema ovogodišnjeg FIST-a je #CIRKUS! Šta je #CIRKUS? Danas u Srbiji, pri pomisli na cirkus, najpre će vam  pasti na pamet satirični klovnovski aspekat koji za cilj ima izrugivanje i kritiku društva – jer se ne možemo odupreti osećaju da smo zamrznute marionete cirkuske predstave, umesto njenih zadovoljnih i nasmejanih gledaoca.

Ova romantična komedija, čija se realizacija oslanja na mlade umetničke snage, biće velika radost za publiku.
Lepršava, zanosna ljubavna priča iz 1960. godine uz muziku karakterističnu za to vreme imaće svoju premijeru 27. aprila, a reprizu 28. aprila. Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici - Direktor i Direktorka.

Ljubitelji dobre pozorišne drame imaće priliku da u petak, 25. marta uživaju u predstavi 3 zime, u izvedbi čuvenog Gradskog ljubljanskog pozorišta MLG. Predstava, koju je režirala Barbara Hing Samobor, biće prikazana u Ateljeu 212 sa početkom u 20:00h. Drama „3 zime“ prati radnju porodice Kos čiji su životi obeleženi prelomnim istorijskim događajima. Žene iz generacije u generaciju postaju sve nezavisnije i obrazovanije, i predstavljaju stožer porodice odolevajući teškim iskušenjima sa kojima se susreću.

30. i 31. mart u 20h, Bitef teatar //  GOSTOVANJE U BITEF TEATRU GLEDALIŠČA KOPAR, Slovenija i KAMERNOG TEATRA 55, Sarajevo, Bosna i Hercegovina -  Predrag Lučić, po motivima stripa ALAN FORD (Max Bunker / Luciano Secchi i Magnus / Roberto Raviola): ALAN FORD, epizoda POVRATAK OTPISANIH. ”Grupa TNT – Alan Ford” naziv je predstave bazirane na kultnom talijanskom stripu, koji je (upoznajmo mlađe čitaoce) nastao 1969. godine iz pera scenariste i crtača poznatih pod pseudonimima Max Bunker i Magnus.

Premijera predstave POLJE PUNO BISERA, je u utorak, 21. marta u 20h u Pozorištu lutaka ''Pinokio''. Ovo je autorska predstava Vladimira Lazića i jedina predstava na repertoaru pozorišta Srbije koja na jedinstven način podržava kampanju ''Negujmo srpski jezik''. Predstava je rađena po Konradovom "POLJE PUNO BISERA" u adаptаciji i režiji, Vlаdimir Lаzića. a aа decu, mаme i tаte, deke i bаke. POLJE PUNO BISERA, аutorskа predstаvа Vlаdimirа Lаzićа, je jedinа predstаvа nа repertoаru pozorištа Srbije kojа nа jedinstven nаčin podržаvа kаmpаnju „Negujmo srpski jezik“.

<<  Mart 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne