Americka fank basistkinja, pevacica i tekstopisac, tridesetogodišnja Nik Vest, nastupice 26. marta, kao drugi izvodac prolecnog dela sezone Musicology Barcaffè Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe. Nik Vest je talentovana basistkinja i virtuoz 21. veka, kojoj ne nedostaju ni muzicka kreativnost, ni scenski pokret. Specificna je po „ciroki” frizuri koja je, simbolicno – baš u obliku bas kljuca. Uz biografiju koja ukljucuje rad sa produkcijom Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom, Mejsi Grej, Dejvom Stjuartom iz grupe Juritmiks, i mnogim drugima, Nik Vest je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”. Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata, čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike. Koncert povodom Svetskog dana džeza je prva u nizu aktivnosti u susret jubilarnom, 35. Beogradskom džez festivalu, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda biti održan od 22. do 27. oktobra 2019.

Još jedan poznati bend iz Rijeke, osim grupe FIT, gost je Kontakta 2019 – Urban & 4, koga predvodi  Damir Urban. Urban & 4 sviraju u subotu, 23. marta sa početkom u 21:00, na njima već dobro poznatom trerenu - u klubu Subbeerni centar u Cetinjskoj 15, u okviru muzičkog programa Kontakta 2019. Koncert, koji su održali pre godinu dana na istom mestu, bio je jedan od najemotivnijih u podzemlju Cetinjske. Odatle se pozitivna energija raširila čitavim Begradom i poput bumeranga Damira Urbana vratila u Cetinjska Music'n'Art District. Ulaznice za koncert grupe Urban & 4 dostupne su u kafeu Šikarica, Skadarska 22, ali i na prodajnim mestima DD Tickets, GigsTix i Ticket Vision (ex Eventim) po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara.

KONTAKT 2019, koji će se održati u Beogradu od 20.- 23. marta 2019, predstavlja bogat i uzbudljiv konferencijski program, na kome će učestvovati predstavnici najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala iz regiona, predstavnici institucija, muzičkih kuća, menadžera i ostalih muzičkih radnika. KONTAK 2019 se dešava na 15 lokacija, a tokom četiri dana biće održano 63 programa u kojima će učestvovati 110 učesnika iz 11 zemalja. Sve to čini KONTAKT vrlo atraktivnom manifestacijom u Beogradu na početku proleća. KONTAKT  KONFERENCIJA traje od 21. do 23. marta 2019. i ima nekoliko važnih tema za sve koji su uključeni na različite načine u muzički biznis:

Nakon niza udarnih gitarskih bendova i najvećih zvezda elektronske muzike, EXIT će ovog leta okupiti i najveće hip-hop pleme uz dovoljno imena da proglase festival ovog muzičkog žanra na tvrđavi od 4. do 7. jula! Ovu postavu predvodiće britanski kralj rima, reper i aktivista Skepta, jedini MC koji je londonski zvuk ulice uspeo da popularizuje u Americi, što je potvrdio i planetarni megahit „Praise the Lord" koji je snimio sa A$AP Rockijem. Među njegovim fanovima javno su deklarisane brojne poznate ličnosti kao što su Mick Jagger sa kojim je radio zajednički singl ili Drake koji je istetovirao inicijale Skeptine izdavačke kuće “Boy Better Know”!

Nastupaju Partibrejkers Obojeni Program Kawasaki 3P Josip A Lisac. Ritam Evrope! je manifestacija kojom obeležavamo 09. maj, Dan pobede nad fašizmom. Ovu manifestaciju jedanaestu godinu za redom organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad. Manifestacija Ritam Evrope! obuhvata niz kulturnih dešavanja, od izložbi, tribina, svirki i govornih programa do velikog koncerta na Trgu slobode i tokom godina je postala jedna od najprepoznatljivijih manifestacija tog tipa u regionu. Zašto 09. maj? Nakon kolosalnih razaranja, obeleženim najsurovijim stradanjima i zločinima, do tada nepoznatim u ljudskoj istoriji, Nemačka je, 9. maja 1945, potpisala bezuslovnu kapitulaciju. U Drugom svetskom ratu život je izgubilo preko pedeset miliona ljudi.

Dugoočekivani koncert benda GARBAGE u Beogradu održaće se na Bazenima „11.april“ na Novom Beogradu 28.juna u 21h – ulaznice su u prodaji od danas! Ulaznice za koncert grupe Garbage 28.juna na Bazenima „11.april“ u prodaji su na prodajnim mestima Ticket Vision i online na www.tickets.rs. Early bird ulaznice po ceni od 2500 RSD u prodaji su do 31.marta ili do isteka zaliha. Nakon roga, regularna cena ulaznice za koncert iznosiće 2900 RSD. Garbage su Širli Menson, Djuk Erikson, Stivi Marker i Buč Vig. Zajedno nastupaju 25 godina i jedan su od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Do sada su prodali preko 17 miliona albuma i nastupali u preko 35 zemalja.

Popularni beogradski bend IRIE FM, na čelu sa Vukašinom Markovićem, nastupiće trećeg dana Kontakta 2019, u klubu Subbeerni centar, u petak, 22.marta 2019. IRIE FM je bend novog pop zvuka iz Beograda. Meša različite tradicionalne pristupe pop muzici, i povezuje ih, bez mnogo osvrta na žanr, tako da zvuk benda varira od pesme do pesme. Osam članova, jedna dama, "Multi-task" muzičari, kreativci, okupljeni oko jedne ideje - kreiranje "nove" muzike koja ima direktan pristup svojoj publici. Ovaj bend polaže veliku pažnju i na svoj vizuelni identitet, te već nekoliko godina svoju publiku raduje izuzetno kvalitetnim spotovima.

<<  Mart 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..