MM Concerts, Serbian Hellbangers i Studentski kulturni centar Novog Sada ponosno predstavljaju novo, peto izdanje Festivala srpskog podzemlja. Na Festivalu će svirati bendovi različitih alternativnih muzičkih pravaca. Pored muzičkog programa, moći ćete da pogledate izložbu andergraund umetnosti, strip izlog, raznovrsnu ponudu kaseta, ploča, muzičkih diskova i fan rekvizita, kao i ručno pravljeni nakit. U toku oba dana festivala publika će imati priliku da poseti izložbu nezavisnih i underground umetnika.

Dobrodošlicu na FSP5 želimo:

TRI KAPLJICE, novosadski ženski punk rock sastav koji je postao sinonim za odličan koncertni performans prepun energije, dinamike i direktnog stava i prvi put će nastupiti na FSPu.

BRIGAND, predstavnici penčevačkog podzemlja po prvi put će se predstaviti publici FSPa i sa svima podeliti svoj upečatljivi alternativni zvuk prožet mnoštvom uticaja od sludge-dooma do noise pa i metala.

OTVORENI PRELOM, senćanski anarho core-punkeri će po prvi put zatresti temelje FSPa i preneti svoje beskompromisne stavove.

RIVERROTH, najaktivniji podmladak novosadske thrash-black metal scene takođe prvi put nastupaju na FSPu i sa sobom donose svežu energiju i pozitivno ludilo najnovijih stanovnika domaćeg podzemlja. 

CASILLAS, novosadski noise/rock/punk bend, po mnogima jedna od najunikatnijih pojava na aktuelnoj domaćoj underground sceni.

PLAMEN VEČNOSTI, unikatni dark noise ambient projekat muzičara Sifr Shraddha nastao 2008. u Zrenjaninu.

NORTHERN REVIVAL, stoner sludge metal bend osnovan 2012. u Novom Sadu.

POGONBGD, beogradski bend započeo je svoju punk priču još 2004. godine sa idejom da se dobro zabave i da muzikom koju rade pogode i pokrenu suštinu.

REFLECTION, četvoročlani melodični hardcore bend iz Gornjeg Milanovca osnovan početkom 2017. godine.

PO KRATKOM POSTUPKU, garažni punk/rock bend iz Beške nastao 2002. godine, a glavni motiv za formiranje benda bio je da se ekipa dobro zabavi svirajući muziku koju voli.

THE STONE, veterani domaće andergraund scene i definitivno najpoznatiji ekstremni bend van granica naše zemlje po prvi put će nastupiti na našem festivalu i svoje mnogobrojne fanove počastiti surovim black metal zvukom.

DOWNSTROY, naši grove metal velikani vraćaju se na FSP nakon nekoliko godina i sa sobom donose prepoznatljivu energiju svog zvuka, ali i novi album koji je nedavno objavljen pod nazivom Clone.

BLANKFILE, jedan od najaktivnijih metalcore bendova ponovo će se popeti na jednu od FSP bina i fanovima predstaviti svoju dinamičnu blendu metal i hardcore zvuka.
https://www.facebook.com/blankfileband/


SLAVINA LJUBAVI, unikatna pojava na domaćoj podzemnoj sceni. Bend neguje oldschool post-punk zvuk sa primesama dark-wave pravca i publici će predstaviti svoju lucidno mračnu izvedbu ovog zvuka.

VICERY, novo ime na domaćoj andergraund sceni donosi nam progresivni death metal zvuk sa mnoštvom originalnih upliva i vrlo dinamičnim ženskim vokalom.

Specijalni gosti festivala.
Slovenački metal na petom Festivalu srpskog podzemlja.

Na ovogorišnjem festivalu po prvi put predstavljamo vam i specijalne goste iz inostranstva, legendarni ex YU speed thrash metal bend SARCASM.

Više puta su nam se staze ukrstile sa ovim gromadama eks JU scene i uvek je bilo na obostrano zadovoljstvo.

Ovoga puta bend će nastupiti kao specijalni gosti Festivala srpskog podzemlja i pružiti nam ugođaj sa šmekom stare škole 80ih godina. Još od 80ih delujući na marginama muzičke scene Slovenije vešto nas opominju i upućuju da prave vrednosti nikada ne mogu da budu gurnute u zapećak, dokle god postoje iskreni borci za andergraund.

Zajedno sa bendom Sarcasm Festival će ugostiti dokumentarac ŽELEZNE STOPINJE koji je prvi film ove vrste u Sloveniji i bavi se nastankom i počecima hevi metal pokreta u tadašnjoj jugoslovenskoj republici.

Film su zajedno kreirali Jure Gorjanec i Denis Brnčić koji su na vrlo zanimljiv i temeljan način dočarali duh tadašnjeg vremena i povezali ga sa današnjim dešavanjima na tamošnjoj sceni. Film je nedavno premijerno prikazan i na nacionalnoj televiziji Slovenije, a prikazivanje u sklopu našeg festivala biće ekskluzivna premijera u Srbiji što nam čini veliku čast. Autor i producent filma Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić takođe će biti gosti festivala i biće im drago da se susretnu sa domaćom publikom i podele sa nama svoja iskustva i viđenje aktuelne nezavisne scene.

Ulaznice za predstojeći festival biće u prodaji od 4. marta putem Gigstix kao i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500rsd.

Festival srpskog podzemlja održaće se u hali 6 Novosadskog sajma i delom je podržan od strane SKCNS kao i EPK.

FESTIVAL SRPSKOG PODZEMLJA 5
Zvanična satnica:

12. APRIL - 19:30h - ULAZ BESPLATAN

- Novosadski sajam - hala 6:

20:00h - Otvaranje izložbe / festivala. Gosti otvaranja biće  Jernej Vene, muzički urednik Radio Val 202 iz Slovenije i Zoran Bale Bulatović, kompozitor, muzičar i član legendarnih bendova Luna, Pekinška Patka.

Učesnici izložbe "Mejl art mreža":
Damir Mirojevic, Dejan Bogojević , Jovana Braletić, Slobodan Bobo Lalović, Dina Bralović, Zorana Đaković, Tea Jagodić, Milana Simić, Ivana Veličković, Suzana Trifković, Milovan Panić, Gordana Pejovic, Vukašin Delević, Jelena Bodrožić, Olja Simović, Danijela Padejski, Tamara Vajs, Dragana Kuprešanin, Aleksandra Ignjatović, Đorđe Mandarić, Dragana Dubljević, Ilija Jakovljević (a.k.a. Sveto Govno), Marija Zemunović, Lamija Halilagić, Pejdic Jelica, Ana Vujić, Maja Nikolić, Jelena Bursać, Dušica Prodanov, Dunja Bogojević, Danijela Bogojević, Sovjeta Grubešić, Danica Novčić, Milivoj Kostić, Milica Petrović, Saša Denić – Špena, Nina Denić, Damir Pavić – Septic, Tijana Holpert, Dagmar I. Glausnitzer Smith, Gligor Kondovski.

Svoje radove predstaviće i, dobro poznat novosadskoj publici, umetnik Danijel Babić.

20:30h - Performansi umetnika: Nenada Bogdanovića i Aleksanda Jovanovića.

21:30h - Razgovor sa umetnikom Aleksandrom Jovanovićem, moderator Sonja Jankov.

22:00h - Žurka otvaranja: DJ Smuk + DJ Zhikito.

13. APRIL - - ULAZ BESPLATAN

- Kulturni centar Novog Sada:

15:00 - Premijera filma Železne stopinje
17:00 - Razgovor sa autorom Denisom Brnčićem i art direktorom Ognjenom Zeljićem.

13. APRIL - ULAZ 500DIN

- Novosadski sajam - hala 6:

17:30 - ulaz, distribucije, izlagači, izložba...

UNDER BINA:
18:00 - Reflection
19:00 - Tri Kapljice
20:00 - Northern Revival
21:00 - Blankfile
22:00 - Sarcasm 
23:10 - PogonBGD
00:10 - The Stone
01:10 - Otvoreni prelom

GROUND BINA:
18:30 - Vicery
19:30 - Po kratkom postupku
20:30 - Downstoy
21:30 - Casillas
22:40 - Brigand
23:40 - Plamen Večnosti
00:40 - Slavina ljubavi
01:40 - Riverroth

<<  Jun 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..