Nastavljamo tradiciju obeležavanja svetskog praznika gramofonskih ploča i prodavnica vinila. U saradnji sa izdavačkom kućom Mascom, i ovog aprila, u subotu, 21.04, od 12h do 20h, pridružujemo se ljubiteljima muzike i gramofonskih ploča širom sveta, celodnevnom besplatnom proslavom u centru grada. Od podneva pa sve do 20 sati, posetioce Čumićevog sokačeta očekuje velika berza ploča, zatim program Poznati puštaju ploče, kao i izložba radova autora iz celog regiona, na temu Strip&ploče.

Ova otvorena i besplatna dešavanja, odvijaće se ispred muzičke prodavnice Mascom Store, u centralnom delu Čumićevog sokačeta. A budući da se Mascom Store nalazi na zvaničnoj svetskoj Record Store Day listi, u radnju će tog dana stići i najvrednije poslastice za kolekcionare, a to su specijalna "RSD" izdanja: Dejvid Bouvi (David Bowie), Madona (Madonna), Dorsi (The Doors)...

Dok će se na trgu ispred radnje za gramofonom smenjivati poznate ličnosti, koje će u nekoj vrsti živog radijskog programa, pričati o svojim omiljenim pločama, a zatim i pustiti nekoliko pesama po svom izboru. Među ovim specijalnim "RSD DJ-evima" ćemo čuti i videti muzičke znalce: Žikicu Simića, Peru Janjatovića, Branka Rosića, Vladu Džeta, Dejana Vučetića Vuču, Milenka Savovića, kao i glumce, sportiste, umetnike...

Ambasador beogradskog Record Store Day-a 2018, je Srđan Gojković Gile (Električni orgazam), koji kao pravi promoter kvalitetne muzike već više od tri decenije radi na afirmaciji domaće rok scene.

Ukoliko ste povodom proslave Record Store Day-a u Čumiću, zainteresovani za razgovor i/ili gostovanje Srđana Gojkovića Gileta, slobodno nas kontaktirajte.

Više informacija o događaju i samom prazniku na linku>>

<<  Mart 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..