Sedmi Beogradski Šopen Fest biće održan od 7. do 13. maja ove godine. U ime Pesnika klavira, najvećeg kompozitora romantičarske epohe koga slavi ceo svet,  beogradska publika će imati priliku da čuje ugledne pijaniste, mladi talente, renomirane predavače i programe za decu, u najlepšim koncertnim salama Beograda. Festival organizuje umetničko udruženje  Kreartiva, sa Ambasadom Republike Poljske u Beogradu kao pokroviteljem, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Ustanove Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i Ambasade Australije.

Kao deo programa proslave 100 godina nezavisnosti Republike Poljske, ovogodišnji Beogradski Šopen Fest će svojim sadržajima dati značajan doprinos prezentaciji kulturne baštine Poljske u našoj zemlji.

Uvodnim programom U SUSRET ŠOPEN FESTU, 28. Aprila,  imaćemo priliku da se družimo sa mališanima u okviru muzičke priče Kako se sluša Šopen, koji se realizuje u saradnji sa  Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, partnerom Festivala.

Koncertni program:

EUGEN INĐIĆ, Francuska / USA, 8. maj, Svečano otvaranje Festivala

MAJKL LESLI, Australija, 10. maj, Skupština grada Beograda, Humanitarni koncert u saradnji sa Ambasadom Australije.

NINO GUREVIČ, Gruzija  &  ZORAN IMŠIROVIĆ, Nemačka  11. maj,  Skupština grada Beograda

FEST GOSTI - Podijum mladih talenata, 12. maj, Svečana sala MŠ Stanković, Nastupaju talenti Srbije, BiH (Republika Srpska i Federacija)

KONGJU VANG, Singapur, 12. maj, Svečana sala MŠ Stanković

LEŠEK MOŽDŽER, Poljska, 12. maj, Knjaževsko – srpski teatar , Kragujevac

13. maj, Svečano zatvaranje Festivala, Kolarčeva zadužbina

<<  Mart 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..