U KROKODILOVom CENTRU ZA SAVREMENU KNJIŽEVNOST, 27. februara u sredu u 19:00h održaće se HATE POETRY BELGRADE #6, Javno čitanje hate-mailova i komentara. Malo je pisaca na našoj sceni koji podiže toliko prašine i oko koga se lome koplja kao što je to ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Zabluda svetog Sebastijana" Vladimir Tabašević. Prirodno je da uz svu tu prašinu koja se za njim neprestano diže dolazi i velika količina mržnje. Dragan Ilić, stručnjak za sva pitanja i nijanse hejta upućivanog online i offline te kreator sintagme da "ne postoje hate freesadržaji", razgovaraće s Vladimirom Tabaševićem.

Razgovor će se voditi oko tema odakle dolaze njegovi najogorčeniji neprijatelji, kako se uzvraća na hejterske poruke i šta on lično čini da bih ih preživeo, uz čitanje The best ofizbora hejterskih i pretećih poruka i komentara iz privatne zbirke Vladimira Tabaševića, ovogodišnjeg dobitnika NIN-ove nagrade.

Učestvuje: Vladimir Tabašević.
Moderira: Dragan Ilić.

Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.
 
Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

<<  Maj 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..