Šta se dešava kada najtraženiji ratni zločinac sa Balkana pod maskom iscelitelja stigne u malo irsko selo, svojom harizmom opčini meštane i uvuče ih u igru manipulacije?
Crvene stoličice su priča o ljubavi i strašnoj neophodnosti da se bude odgovoran u našem razorenom, oštećenom svetu. Briljantna i uznemirujuća storija o neodoljivosti zla koja nas vodi u samo srce tame i opominje na to da nas mračne sile vrebaju na najneočekivanijim mestima. Deset godina posle svog prethodnog romana, Edna O’Brajen nas podseća na to zbog čega je smatraju velikom irskom spisateljicom svoje i svake generacije.

Od aprila meseca u Domu omladine Beograda počinje sedmi ciklus besplatne pesničke radionice Anonimni pesnici, namenjene neafirimisanim ljubiteljima poezije. Radionica će se održavati od 18.04. do 29.06. 2017. godine (ukupno deset dvosatnih termina). Broj učesnika je ograničen, a radionica je namenjena uzrastu od 18 do 40 godina. Učešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Rok za slanje prijava je 05.04.2017.

Studenti Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, 21. i 22. marta na Saobraćajnom fakultetu, organizuju Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce saobraćajnih fakulteta i visokih saobraćajnih škola „ Transport and Traffic Business Days ". Sajam „Transport and Traffic Business Days   ̋ je nastao kao unapređenje manifestacije „ Nedelja srpske privrede – Nedelja zapošljavanja   ̋ koja je održana 2008. godine.

U Maloj sali 23.03.2017. Zadužbine Ilije M. Kolaraca od 19:30h -  Jelena Pilipović (Beograd, 1972) predaje na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kome je stekla zvanje magistra tezom Panpoetizacija – poetološko određenje pojma i njegova primena u idiličnoj književnosti, kao i doktora nauka disertacijom Platonova misao kao graditeljski princip Vergilijevog dela.

Kristijan Molnar, radoznali DJ i autor radio emisije „Christallization Radio Show" pridružiće nam se u otvorenom u razgovoru u utorak, 21. marta u kafe-knjižari „Meduza“ u 19 časova. Otkriće nam nešto više o svojim iskustvima puštanja muzike u inostranstvu, šta se dešava iza kulisa u izradi njegove emisije i kako on doživljava muziku. Kristijan Molnar je do sada je imao prilike da nastupa širom Srbije i Evrope uključujući EXIT festival i Love Fest, kao i Amsterdam, Pariz i Cirih.

U utorak 14.03. u Bulevar Books knjižari, je književno veče povodom objavljivanja knjige: Laslo Vegel Ispaštanje ili priče iz donjih predela. Berlinski tekstovi (Akademska knjiga, Novi Sad, 2016, preveo s mađarskog Arpad Vicko). U programu učestvuju: Laslo Vegel i Milan Tripković. Tokom književne večeri biće prikazani inserti iz pozorišne predstave What is Europe? koja je urađena po knjizi Ispaštanje ili priče iz donjih predela. Laslo Vegel (Végel László), prozni i dramski pisac, esejista, kritičar, rođen je u Srbobranu 1941. godine. Studirao je mađarski jezik i književnost na Univerzitetu u Novom Sadu i filozofi ju na Univerzitetu u Beogradu.

U četvrtak, 16. marta, u 12 sati, u Atrijumu Narodne bibilioteke Srbije, biće predstavljeno delo Fantastične priče argentinskog pisca Lepolda Lugonesa (Agora, 2016). Izbor „Fantastične priče“ Leopolda Lugonesa, jednog od najuticajnijih pisaca u argentinskoj istoriji književnosti, sadrži priče iz knjiga „Strašne sile“ („Fuerzas extraćas“, 1906) i „Kobne priče“ („Cuentos fatales“, 1924) i one objavljene u časopisima od 1897. do 1936. godine, počev od prve Lugonesove fantastične priče „Leptir?”.

<<  Mart 2017  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne