Emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava, snimana preko tri godine i njenog neverovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom. Film "MIA I BELI LAV" od četvrtka 21. marta možete pogledati u bioskopima: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx 4D Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Roda, Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Kombank dvorana, Fontana, Arena (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (nosi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx Kragujevac Plaza, Vilin grad (Niš), Kvart (Kraljevo), Abazija (Subotica), Ekran (Sombor), Dom kulture Čačak, Art (Užice), Leskovački kulturni centar, Kulturni centar Jagodina, LM (Šabac), Kulturni centar Gornji Milanovac, Cineplexx Priština, Kino ABC (Priština), DokuFest (Prizren), Cineplexx MNE Delta City (Podgorica), Cadmus Cineplex (Budva) i Cinema 213 (Nikšić).

U Domu kulture “Studentski grad” 20 .marta 2019. u 20.00, Studio 28, AFC Klub MikroFAF predstavlja: Low-fi video pokret (reptrospektiva). Low-fi video pokret je spontano nastao 1997. godine posle jedne akcije koju su u Cinema Rex-u organizovali studenti tadašnje Filmske škole „Dunav film”. Iz nepretencioznog programa projekcije domaće kućne produkcije izrasla je vrlo živa scena na kojoj je do 2003. godine učestvovalo na desetine autora. U tom periodu su gerilski snimili više od 600 kratkih filmova i to mimo svih ustaljenih produkcijskih tokova, najčešće sasvim primitivnom opremom, dokazujući da „boj ne bije svijetlo oružje”.

Nakon veoma uspešnog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, u domaće bioskope stiže francuski triler Erika Zonke sa Vensanom Kaselom u glavnoj ulozi. Specijalna projekcija koja će najaviti početak bioskopske distribucije biće održana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Centre u 20h, 21. marta. Crna Reka je svojevrsni povratak reditelja Erika Zonke u art house vode,  koji je napisao i scenario za ovaj neo noir film na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija "A disturbing disappearance" (Tik Ne'edar). Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima.

Od četvrtka 21. marta u naše bioskope stiže horor MI (US), najnoviji film Oskarom nagrađenog reditelja Džordana Pila. Svojim debitantskim ostvarenjem "Beži!" (Get Out!) Pil je skrenuo pažnju na sebe i  na svoj talenat da društveno angažovane teme pretoči na veliko platno u formi jezivih psiholoških horora. Poslao je impuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde, a filmom "MI" podigao je tu granicu. Glavna glumica je mlada oskarovka Lupita Njongo. Pored Lupite Njongo glavne uloge tumače i Vinston Djuk ("Crni panter"), Elizabet Mos, Šahadi Rajt Džozef i drugi, a režiju, scenario i produkciju potpisuje Džordan Pil. Film "MI" je smešten u sadašnjost, na legendarnu obalu Severne Kalifornije.

Posle Sandensa, IDFA-e, Venecije i Lajpciga, novo ostvarenje čuvenog ruskog dokumentariste Viktora Kosakovskog (Viktor Kossakovsky), biće premijerno prikazano u Srbiji na 66. Martovskom festivalu! Film „Akvarela“ (Aquarela / Velika Britanija, Nemačka, Danska, SAD; 2018, 89’), izuzetno vizuelno putovanje kroz neuhvatljivu lepotu i sirovu moć vode, publika će imati priliku da pogleda prvog festivalskog dana – u sredu, 27. marta od 21 čas u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Reprizna projekcija je 31. marta od 13h u Velikoj sali DOB. Akvarela je izuzetno vizuelno putovanje kroz neuhvatljivu lepotu i sirovu moć vode.

Francuski blokbaster, komedija “Ceo svet je tvoj” (Le monde est à toi) prikazana nedavno na beogradskom  FEST-u, od 21. marta prikazuje se u bioskopima širom Srbije. U ovom filmu, koji mnogi porede sa kultnim “Dve čađave dvocevke”, glavne uloge tumače zvezde evropskog filma: Vincent Casel, Isabelle Adjani, Karim Leklou. Film je prikazan na Kanskom festivalu i bavi se sudbinom sitnog kriminalca koji sanja o drugačijem životu ali ne može da ga priušti. Da bi pobegao od svog okruženja, on mora da prihvati još jedan poslednji posao koji uključuje Španiju, drogu, Iluminate i dominantnu majku.

<<  Mart 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..