3. Bašta Bazar - 20/21. april - Dorćol Platz

3. Bašta Bazar - 20/21. april - Dorćol Platz
sub, 20. april 2019 - ned, 21. april 2019
Beograd, Srbija

Pozivamo vas da posetite prolećno izdanje Bašta Bazara u Dorćol Platzu, Dobračina 59b, 20 i 21. aprila. Kreiramo zelenu oazu na dorćolskom betonu, namenjenu svima koji žele da oplemene svoj prostor biljkama i lepim stvarima inspirisanim prirodom. Proleće je pravo vreme da se probudimo zajedno sa prirodom i skinemo sive boje sa ulica grada a to je najbolje uraditi ozelenjavanjem, negovanjem starih i sadnjom novih biljaka kao i usvajanjem zdravijih navika. U oba dana posetioci na Bašta Bazaru mogu da obiđu Organski market koji će u okviru Bazara izložiti odabrane organske proizvode.

Ako tražite nešto jedinstveno za sebe ili kao poklon dragoj osobi, na Bašta Bazaru se mogu pronaći i različite rukotvorine koje imaju umetničku i upotrebnu vrednost, izrađene od prirodnih materijala, inspirisane prirodom: rukotvorine od drveta, zanatski izrađeni sapuni, unikatni nakit, slatkiši po starinskim receptima, ljuti začini, med, proizvodi od meda i ostale stvari koje nisu proizvedene industrijski i ne prodaju se po hipermarketima.

Posetioce očekuje puno dobrog raspoloženja i prolećnog optimizma naročito jer će moći da uživaju uz zvuke džeza u subotu popodne dok će nedelja biti posvećena hrani i konceptu “pametnije”, ekološki odgovorne ishrane. Najmlađima je obezbeđen kutak za igru i kreativnost.

Ako niste u mogućnosti da sadite sami a želite da doprinesete ozelenjavanju grada tokom Bazara možete, kupovinom magneta, majca i cegera “Šuma peva”, donirati sredstva za sadnice. Ovo udruženje je do sada posadilo preko 350 sadnica i u saradnji sa građanima i JKP Zelenilo Beograd i Srbijšume realizuje akcije pošumljavanja.
Dobro došli!


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  Septembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..