HATE POETRY BELGRADE #5

HATE POETRY BELGRADE #5
pet, 25. januar 2019, 19:00 h
Beograd, Srbija

U petak 25. januara od 19:00h još jedan HATE POETRY BELGRADE #5, javno čitanje hate-mailova i komentara. Prvo izdanje formata Hate poetry u novoj 2019. godini predstavlja našeg poznatog glumca Baneta Trifunovića koji je ujedno i jedan od pokretača i nosilaca građanskih protesta koji okupljaju sve više pristalica. Voljen ali i omrznut zbog svoje osobine da bez dlake na jeziku komentariše drštvene događaje te da aktivno učestvuje u političkom životu zemlje, Bane Trifunović je, prirodno, često na meti onih koji se ne ustručavaju da vređaju i prete putem komentara ispod objavljenih tekstova, intervjua ili vesti kao i putem različitih društvenih mreža.

Poslušajmo, dakle, poeziju mržnje u skladu s iskustvom Baneta Trifunovića, uz nezaobilaznu i vrhunsku moderaciju Dragana Ilića.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

Broj posetilaca je limitiran na pedeset. Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru. Ulaznice se mogu kupiti u KROKODILovom centru počev od utorka 15.01 u 12 sati.

Učestvuje: Bane Trifunović.
Moderira: Dragan Ilić.

Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.


<<  Avgust 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..